ute kreye

Behandelingen

De volgende natuurgeneeskundige processen worden in mijn praktijk gebruikt:

 • Afvallen met het "Gezond & actief" programma
  "Jullie levensmiddelen zouden geneesmiddelen en Jullie geneesmiddelen zouden levensmiddelen moeten zijn"
  (Hippokrates)

  Dit stofwisselingsprogramma is een voedingsprogramma voor de optimalisatie van de stofwisseling en de afname van het gewicht. DiŽten hebben altijd hetzelfde uitgangspunt: uniforme voeding en calorieŽnvermindering voor de gewichtsafname. Daarbij neemt men aan, dat alle mensen dezelfde stofwisseling hebben en dezelfde voedingsmiddelen nodig hebben.

  Dit programma plaatst de stofwisseling van de individuele patiŽnt op de voorgrond!

  Er wordt onderzocht, welke voedingsmiddelen voor de stofwisseling en het klierensysteem van de patiŽnt geschikt zijn en welke voedingsmiddelen dit systeem optimaliseren. Om deze vraag te beantwoorden, laat de therapeut van zijn patiŽnt in het laboratorium een uitgebreide analyse van 40 bloedwaarden uitvoeren. Aan de hand van de laboratoriumuitslagen en enkele vragen, die zorgvuldig moeten worden beantwoord, wordt een voedingsplan voor de patiŽnt opgesteld. Bij de vaststelling van de stofwisselingsgeschikte voedingsmiddelen wordt rekening gehouden met de bloedgroep, de glycemische belasting van de voedingsmiddelen en het stofwisselingsverbrandingstype (wordt uit de laboratoriumanalyse vastgesteld).
 • Chelatietherapie
  Deze infuustherapie is geschikt voor het uitscheiden van zware metalen en voor de vermindering van kalkafzettingen in de arteriŽn (bv. etalagebeen, hartspier en ouderdomsdementie) en op andere plaatsen van het lichaam (bv. bij de gewrichten). Dit geschiedt doordat alleen de niet organisch gebonden kalkzouten aan het in het infuus aanwezige ETDA gebonden worden en daarmee via de nieren kunnen worden uitgescheiden. In tanden en botten is het calcium organisch gebonden. Omdat in geringe mate ook goede mineralen mee uitgescheiden worden, is het belangrijk deze therapievorm met vitaminen, mineralen en sporenelementen gericht te ondersteunen. In enkele gevallen van zware metaalbelasting volstaat de orale toediening van een chelatievormer.

  Door de afzettingen in grote arteriŽn en de kleine vaten wordt de bloedstroom verminderd en de verzorging van het betroffen gebied verslechterd, zodat in het uiterste geval het weefsel geheel of gedeeltelijk afsterft, bv. bij een hartinfarct, cerebrale sclerose, hersenbloeding en bij een etalagebeen. PatiŽnten, die een dergelijke attack overleven, zijn daarna meestal arbeidsongeschikt of zelfs verlamd, omdat de bloedtoevoer in bepaalde organen onderbroken werd. De arteriosclerotische processen treden niet alleen op hoge leeftijd op, ze beginnen echter al bij een leeftijd tussen 30 en 40 jaar.

  Betreft het arteriosclerose, dan kan de chelatie-infuustherapie ook preventief worden gebruikt. Het is niet mogelijk vaten, die al verstopt zijn te openen. De doorlaatbaarheid van de in het begin deels vernauwde vertakkingen wordt echter weer beduidend verbeterd. Na beŽindiging van de infuustherapie melden patiŽnten een verbetering of het verdwijnen van hun ziektesymptomen. Men ervaart een toegenomen welzijnsgevoel. Door de duidelijke optimalisatie van de doorbloeding en de stofwisseling stijgt de huidtemperatuur en wordt de huidkleur frisser. Bij hartritmestoornissen, pijn in de borst na inspanning, hoge bloeddruk en bij verstoorde nierfunctie worden goede resultaten gemeld. Bij suikerpatiŽnten wordt de bloedsuikerspiegel meestal positief beÔnvloed, zodat de te injecteren insulinehoeveelheid duidelijk kan worden verminderd. PatiŽnten met longemfyseem en astma kunnen in de regel weer gemakkelijker ademhalen. Gewrichtsklachten door reuma en artrose nemen af. Veel patiŽnten melden na een chelatie-infuustherapie een afname van vermoeidheid, oorsuizen en slapeloosheid, verder het beter horen en zien, meer energie en een verbeterd geheugen.
 • Chiropraktik
 • Colon-hydroĖtherapie
  Het spijsverteringskanaal is de trainingsplaats van ons immuunsysteem en het centrale orgaan van de biologische kracht en gezondheid van de mens. De colonhydrotherapie en de microbiologische immuuntherapie dienen voor een darmreiniging, ontgifting en zuivering evenals de wederopbouw van een gezonde darmflora bij afname van de zelfreiniging van de dunne darmslijmhuid. Het wordt gebruikt bij verstoppingen, na antibioticabehandelingen, veranderingen van de darmen door ontstekingen en andere darmklachten.

  Het idee van colonhydrotherapie is gebaseerd op het aloude klysma, waarvan het belang al sinds duizenden jaren bekend is bij de geneeskundigen. Door deze voorzichtige en intensieve darmspoeling wordt de ontlasting in het gehele dikke darmgebied verwijderd. De behandeling geschiedt liggend, in een ontspannen positie, is hygiŽnisch en zonder lastige bijwerkingen.
 • Darmsanering met microbiologische therapie
  De darm is het grootste immunologische systeem in de mens. Door schadelijke omgevingsinvloeden, foutieve voeding, darmziekten, negatieve stress en het innemen van verschillende medicijnen zoals bv. antibiotica, laxeermiddelen of cortison zijn de dunne darmslijmhuid- en flora niet meer in staat om de belangrijkste stofwisselingsfunctie in stand te houden. Verschillende ziekten en ook allergieŽn zijn het gevolg. Na een analyse van de darmflora wordt met behulp van een individuele microbiologische therapie de darmslijmhuid weer zo opgebouwd, dat zij haar opdrachten zoals de opname van mineralen, vitaminen, sporenelementen evenals de uitscheiding van slakken kan uitoefenen en de lichaamseigen ziekteafweerfunctie weer hersteld is.
 • Eigenbloed-behandeling
  De eigen-bloedbehandeling is de afname van veneus bloed, dat samen met een geschikt medicament in de spier geÔnjecteerd wordt. Omdat het daar niet "hoort", treedt een immuunreactie op en deze stimuleert het gehele afweersysteem. De toegenomen afweer ontplooit haar werking dan in het gehele organisme en kan daardoor tot genezingsafronding van een proces leiden. Voor chronische ontstekingen of in de reconvalescentie, is zij een uitstekende stimulans. Zij kan verder ondersteuning bieden bij infectiegevoeligheid, tijdens acute virale en bacteriŽle infecties. Verschillende allergieŽn kunnen met behulp van de eigen-bloedtherapie worden beÔnvloed. Zij werkt modulerend en regulerend op de lichaamseigen afweer.
 • Homeopathie
  De verschillende stoffen, die in de homeopathie afhankelijk van het klachtenbeeld worden gebruikt, stimuleren de zelfgeneeskrachten van het lichaam op bijzondere wijze. Hierbij geldt het gelijkenisprincipe: het gelijke wordt met het gelijkende genezen. Het geneesmiddel wordt in een gepotentieerde, resp. versterkte vorm toegediend. Het beslissende selectiecriterium is, dat het geneesmiddel bij gezonde mensen gelijke symptomen kan oproepen, zoals die waar aan de te behandelen zieke lijdt.
 • Lymfedrainage
  In mijn praktijk gebruik ik lymfedrainage hoofdzakelijk voor de ontgifting van lichaamsweefsels en daarmee voor de vitalisering. Zij is ook behulpzaam bij pijnen en stuwingen na operaties in het littekenbereik. Door cirkelvormige, uiterst zachte verplaatsingstechnieken wordt daarvoor het lymfesysteem geactiveerd.

  De lymfe is een zeer eiwitrijke lichaamsvloeistof. Zij verzamelt zich tussen de individuele lichaamscellen en wordt dan in steeds groter wordende vaten via lymfeknopen als zuiveringsstations, naar het bloedsysteem teruggeleid. De eigen motoriek van de lymfevaten, de spierbewegingen en de ademhaling houden haar stroming in gang.
 • Massage
  Om de werking van de osteopathische en chiropraktische toepassingen te optimaliseren en de patiŽnt met een welbevinden te ontslaan, is de massage een ideale aanvulling, die de genezing van belemmeringen in het bindweefsel en op het spierniveau versnelt.
 • Osteopathie
 • Ozon-eigenbloed-behandeling
  Bij deze therapie wordt circa 75 ml eigen bloed afgenomen, met ozon verrijkt en middels een infuus in het lichaam terug gebracht. De ozon eigen-bloedbehandeling deblokkeert en activeert de stofwisseling. Daarom helpt ze zeer goed bij alle stofwisselingsbelastingen en chronische vermoeidheden. Zij is een goede oppepper na zware ziekten en na fasen van overbelasting en stress. Het is gunstig om deze behandeling met de toediening van vitaminen, mineralen en sporenelementen aan te vullen.

  Ozon ontstaat uit zuurstof onder de invloed van zonlicht en elektrische ontladingen, zoals bv. bij onweer. Hierdoor worden de zuurstofmoleculen met energie verrijkt en koppelen zij zich met drie atomen aan elkaar. Deze verbinding houdt extra energie vast. Ozon is aldus een natuurlijke energierijke zuurstofverbinding. Deze energierijke zuurstof wordt als medische toepassing in kleine hoeveelheden in de bloedbaan toegediend en heeft op deze manier een zeer goede uitwerking op ons lichaam.

  De meeste patiŽnten ervaren een verbeterde lichaamsdoorbloeding. Zij voelen een kriebeling en warmte in handen en voeten en krijgen een gezonde huidskleur. Al direct na de behandeling merken veel mensen, dat vermoeidheidsverschijnselen verdwijnen en een verhoogde vitaliteit optreedt. Daarnaast heeft ozon volgens Duitse onderzoekingen een soort desinfecterende werking en wordt daardoor graag ingezet bij hardnekkige infecties van bacteriŽn en virussen. Zo kan ozontherapie ook bij hardnekkige gevallen van candida of herpes simplex helpen. Na ernstige infectieziekten helpt ozon door middel van stofwisselingsactivering met het opruimen van de restproducten. Door de ozontherapie versterkt zich het afweersysteem, waardoor de voortdurende terugkeer van infecties wordt verminderd. Vaak verdwijnen ook psychische stemmingswisselingen. Ozon kan bij leverziekten worden gebruikt, omdat de stof haar bij haar belangrijke ontgiftingsfunctie helpt. Omdat ozon ook voor een snellere stofwisseling in de cellen zorgt, wordt ook de afvoer van afvalstoffen bevorderd. Dit kan gunstige effecten hebben bij huidziekten, arteriosclerose en kanker. Zelfs in gewrichten kan men ozon toedienen en bevordert daarmee terplekke de doorbloeding.
 • Plantengeneeskunde (Fytotherapie)
  De plantengeneeskunde is de leer van het toepassen van geneeskrachtige planten als medicamenten. Zij behoort tot de oudste medische therapieŽn en is op alle continenten en in alle culturen aanwezig. Toegepast worden verschillende planten met een specifieke geneeskracht in de vorm van theeŽn en als extracten in de vorm van druppels, capsules en dragees.
 • Regeneratie- en vitalisatietherapie
  Niet altijd wil het leven zoals wij het zelf willen. U voelt zich na langdurige zware ziekte of ongeval slap en uitgeblust, u hebt een zware levensfase achter u, of u lijdt aan een chronische ziekte. Uw lichaam heeft hulp nodig, om op kracht te komen en om weer vitaal te kunnen functioneren. Daarvoor is het in de eerste plaats zinvol om uit te zoeken welke energieverslinder of medeveroorzaker van het basisprobleem in de toekomst aangepakt kan worden. Een gezonde voeding, voedingssupplementen, kruidentherapie en ozontherapie zijn verdere hulpmogelijkheden. Ook de oplossing van stagnatie door osteopathie en chiropraxie zijn hier belangrijk. Helpen deze maatregelen niet afdoende, dan bied ik in mijn praktijk daarnaast de peptidentherapie aan, die bijzonder goed aanslaat, wanneer een gezonde leefwijze wordt aangehouden. Hier worden in een laboratorium onder strenge hygiŽne peptiden uit organen van strikt gecontroleerde jonge dieren gewonnen. In de spieren geÔnjecteerd komen zij in de bloedbaan en verrijken zich bij de mens hoofdzakelijk in die organen, van waaruit ze bij het dier gewonnen werden. Hier geconcentreerd geven zij het orgaan de mogelijkheid, om zich nadien te regenereren. Voor de preparaten worden de peptidenketens zo gefiltreerd, dat eventuele reacties op lichaamsvreemde eiwitten uitgesloten kunnen worden.
 • Schimmelsanering
  Een infectie met schimmels (meestal candida-soorten) vindt men op de huid, slijmhuid, vinger- en teennagels. Betreft het hier het spijsverteringskanaal dan kan dit tot typische klachten leiden, zoals bv. pijnlijke blaarvorming en spijsverteringsklachten, extreem verlangen naar zoetigheid, vermoeidheid, hoofdpijnen, gewrichtspijnen, hartkloppingen, voortdurend verstopte neus, huidziekten en jeuk. Na een gericht en omvangrijk onderzoek wordt een overeenkomstige behandeling gestart.
 • Thymustherapie
  Het thymusorgaan is de trainingsplaats van een wezenlijk deel van ons immuunsysteem. Bij kleine kinderen is deze functie het sterkst aanwezig. Gedurende het leven beŽindigt de thymus zijn functie volledig op natuurlijke wijze.

  De thymuspeptide-therapie wordt gebruikt ter verbetering van de immuniteit van het verzwakte immuunsysteem, bv. bij afweerzwakte, allergieŽn, kanker of als opbouwkuur. Vooral voor de opbouw- of regeneratiekuur kan men het thymuspreparaat zeer goed met peptiden uit andere organen verbinden.
 • Vitaal- en stofwisselingsanalyse
  U voelt zich niet fit en u hoort dat met uw bloedwaarden alles prima in orde is. Hoe kan dat? Door middel van een uitgebreide vitaal- en stofwisselingsanalyse bestaat de mogelijkheid, de bloedwaarden boven de klinische relevantie uit, ook op reguleringsstoringen van het lichaam te beoordelen. Ook reguleringsstoringen kunnen op den duur een veelvoud aan klachten veroorzaken en positief worden gereguleerd.
 • Voedingsadvies
  "Men is wat men eet"

  Voeding speelt een grote rol bij het ontstaan en het tot uitdrukking komen van verschillende ziekten en heeft ook een grote invloed op het welbevinden en de conditie. Op basis van een gezonde, individuele voeding kunnen niet alleen ziekten worden voorkomen, maar ook getemperd worden. Een verstoorde vet-, eiwit- en koolhydratenstofwisseling belast de organen dusdanig, dat naast spijsverteringsstoringen chronische aandoeningen zoals bv. conditieafname, hoofdpijnen, allergieŽn, hartbeklemmingen, psychische stemmingswisselingen, reumatische spierpijnen en gewrichtsaandoeningen kunnen ontstaan. Onze stofwisseling functioneert nog steeds zoals in de tijd van jager en verzamelaar. Een aanpassing aan de hedendaagse voedings- en bewegingsomstandigheden heeft nog steeds niet plaatsgevonden.
 • Zuur/base-therapie
  Een uitgebalanceerde zuur-base-huishouding vormt een levensbelangrijke basis voor de gezondheid van het organisme. Als gevolg van ongunstige levensgewoonten op het gebied van voeding, beweging en stress of als bijwerking van chronische ziekten en door het innemen van medicamenten verzuurt het lichaam en ontwikkelt zich een veelvoud van problemen, zoals bv. hoge bloeddruk, doorbloedingstoringen, vermoeidheid, hoofdpijnen, zuuroprispingen... Een zuur-base-evenwicht wordt o.a. bereikt door het opvolgen van bepaalde regels bij de voeding en het innemen van ontzurende medicamenten. Is het belangrijk om intensief te ontzuren, dan kan aanvullend een infuustherapie worden toegepast.
 • Zware metalenbelasting - diagnostiek en ontgifting
  Zware metalen zijn giftige substanties die in lichaamsweefsels worden afgezet. Vervolgens verdringen ze daar fysiologisch werkende substanties. Omdat zware metalen anders werken dan de fysiologische substanties blokkeren zij de natuurlijke stofwisseling en activeren afhankelijk van het zware metaal verschillende klachten. Door een mobilisatie van de zware metalen door een chelatievormer en aansluitend onderzoek van de uitscheiding via de urine, kan een belasting gediagnosticeerd worden. Met een stofwisseling activerende en uitscheidende therapie worden deze afzettingen en daarmee hun gevolgen verminderd.

nederlandszur deutschen Homepage
Ute Kreye
Heilpraktikerin, Osteopathie en Natuurgeneeskunde

´s-Heerenberger Str. 168
D-46446 Emmerich

Tel.: +49 - (0)28 22 6 81 00
Mobil: +49 - (0)171 4 53 47 69

Mail: mail@ute-kreye.com

Spreekuur volgens afspraak