ute kreye

Chiropraktik

D. D. PalmerDe chiropraktische toepassing heeft haar oorsprong in China en Egypte en werd eind 19e eeuw door D.D.Palmer in de U.S.A. weer ontdekt en door zijn zoon B.J.Palmer tot het systeem van de Amerikaanse chiropraktie verder ontwikkeld. Dit systeem heeft als basis het medisch onomstreden weten, dat het zenuwstelsel iedere lichaamsfunctie, iedere cel, ieder orgaan in het totaalsysteem mens stuurt, coördineert en controleert. Komt het door blokkades van de afzonderlijke structuren ( wervelkolom, schedel…..) B. J. Palmertot beperkingen van de informatiestroom in ons zenuwstelsel, dan ontstaan er afwijkingen in het functioneren van ons lichaam. Juist de beschreven situatie wordt als subluxaties aangeduid. Deze subluxaties (blokkades) zijn de basis, respectievelijk de hoofdvoorwaarden voor het ontstaan van ziekte.

In de chiropraktische toepassing wordt het lichaam door een adjustering van deze subluxaties bevrijd, die zich sinds jaren in het lichaam gemanifesteerd hebben.

Door zijn werk geeft de chiropraktor het zenuwstelsel van het menselijk lichaam het vermogen terug, zichzelf weer te sturen. Wij helpen dus het lichaam, zijn aangeboren potentieel te ontplooien en zichzelf te genezen. Op de voorgrond staat daarbij niet alleen het voor de patiënten vaak pijnlijke symptoom, maar het begrip voor de eigenlijke oorzaak van deze verstoring. Zo zullen pijn- en oorzaakplaats niet noodzakelijk identiek zijn.

Gezien deze feiten is het indicatiegebied van de chiropraktie groot. Hier slechts een paar voorbeelden:

Storingen van het vegetatieve zenuwstelsel beïnvloeden hersenen en zenuwstelsel, ogen en oren, schildklier, hart en longen, maag, lever en gal, alvleesklier, dunne en dikke darm, nier en blaas, de algemene gezondheidstoestand zoals spanningen, transpireren, duizeligheid, oorsuizen (tinnitus) , slaapstoornissen, uitputting, concentratieproblemen…

Zenuwpijnsyndromen zijn verbonden met b.v. hoofdpijnen en migraine, schouder- nekpijn, pijn op de borstkast, tennisarm en karpaaltunnelsyndroom, tintelingen aan de hand, pijn in de lies, pijn aan de knie, ischias en spit, doof gevoel in de voeten…. Vaak uitgaand van de wervelkolom.nederlandszur deutschen Homepage
Ute Kreye
Heilpraktikerin, Osteopathie en Natuurgeneeskunde

´s-Heerenberger Str. 168
D-46446 Emmerich

Tel.: +49 - (0)28 22 6 81 00
Mobil: +49 - (0)171 4 53 47 69

Mail: mail@ute-kreye.com

Spreekuur volgens afspraak